torsdag 5 maj 2011

Persisk kyckling med saffransbulgur

Möra kycklinglårfiléer vända i turkisk youghurt, kryddat på persiskt vis med spiskummin och paprika och stekta i smör är både mycket gott och lättlagat. Servera t.ex med saffransbulgur med mandel och russin, gröna bönor och tjock youghurt.

600 g kycklinglårfilé
2 msk turkisk youghurt
2 msk stark paprika
1 msk spiskummin
1/2 tsk salt
1 msk smör
1 msk  rapsolja 
Blanda yoghurt och kryddor, vänd och blanda runt kycklingen, låt stå medan du förbereder bulgurn

Bulgur
3 dl hönsbuljong (från tärning eller fond, jag föredrar fond)
1 pkt saffran (0,5 g)
1 tsk mald kanel
1 msk smör
3 dl bulgur
skal och saft från en 1/2 citron
Koka upp buljongen med kanel, saffran och smör. Tillsätt bulgurn, citron, skal och saft. Koka långsamt 12 minuter under lock.

1 rödlök
1 msk smör
Hacka rödlöken, fräs i smör tills den är mjuk.
1 dl gula russin
50 g riven mandel
När bulgurn kokat klart, tillsätt rödlök, russin och mandel.

Stek kycklingen på medelstark värme i smör och rapsolja till de är genomstekta.

Servera med kall youghurt och gröna bönor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar